De hardloopschoen van de toekomst

Hoe vind je de perfecte balans tussen ultiem comfort en een optimale ondersteuning? Hoe zet je jouw energie om in meer energie? Het zijn vragen waar het adidas lab, met man en macht, mee aan de slag is gegaan en die inspanningen beginnen nu haar vruchten af te werpen. Het merk lanceert een nieuw model dat symbool staat voor een revolutie binnen het hardlopen. Het rennen wordt lichter, steviger en gaat elke stap stimuleren tot een volgende. Ja, echt: de schoen geeft jouw energie.

De adidas Ultraboost doet haar naam eer aan, editie na editie wordt de schoen lichter en zorgt de energieteruggevende Boost-technologie voor extra power. Het is een bijzondere combinatie die de wereld heeft wakker geschud: minder materiaal en meer eigen ‘refurbished’ energie. Een mooi voorbeeld van hoe een efficiënt product daadwerkelijk effectiever wordt. Powerful en licht. Het is de eerste schoen ter wereld gemaakt van 3D-knit en een 3D hielframe. Hetzelfde testsysteem dat gebruikt wordt door de NASA en de Boeing, is ingezet om de Ultraboost’s veiligheid en impact te garanderen. Iets unieks en ongekends in de sportwereld. Nu niet meer dus, de lijn is doorbroken en de achterliggende ‘knowhow’ is krachtiger dan ooit tevoren. Samenwerkingen met de meest technische en innovatieve bedrijven ter wereld bezorgen producten die iets nieuws teweeg brengen. De wereld verandert en zo ook de hardloopschoen. Voor het merk adidas, zijn dit de eerste stappen in een nieuw soort innovatie. Onderdeel van een constant proces van doorontwikkeling: actie, reactie. Voor het uitbrengen van de laatste editie zijn de specificaties ‘Tuned Torsion Spring’, voor een uiterst responsieve reactie, en ‘Primeknit 360’, voor een compleet naadloos bovenwerk, tot in detail doorgetest. Wat is het resultaat? (1) De meest responsieve demping ooit bereikt door een unieke technologie in de middenzool; (2) optimaal comfort voor de achillespees, met een natuurlijke pasvorm en een ruimtelijke indeling; (3) een superlicht bovenwerk gemaakt van het revolutionaire adidas Primeknit, dat bijdraagt aan de flexibiliteit tijdens het rennen; (4) zolen van Continental™ rubber, die ook bij regen het slipgevaar tijdens een run tegengaan; en (5) de techniek van de Strechtweb-loopzool, dat zorgt voor een subliem vrij gevoel. Aansluitend creëert een sokachtige pasvorm eenheid tussen voet en schoen. Het maakt de hardloopschoen niet alleen populair binnen de sport, ook op school, werk en in de vrije tijd wordt de Ultraboost gedragen. Scholieren en studenten zien de link met fashion en creativiteit; en op de werkvloer geeft de adidas Ultraboost kleur aan de zakelijke activiteiten. Het is een modieus item en uit een sportieve liefde voor design. Om de schoen te laten passen bij jouw outfit, zijn er meerdere kleuren beschikbaar en is er zelfs de optie op een custom-made exemplaar.

De Ultraboost 19, S&L, X en natuurlijk ook de X 3D tekenen samen het straatbeeld van de toekomst. Bloggers, reizigers, avonturiers, locals en voorbijgangers. Je kan er simpelweg niet meer omheen en daar is een reden voor. Met de Ultraboost drukt Adidas haar stempel: de zoektocht naar ultiem comfort komt telkens een stap dichterbij.